How To Order

h-t-o

Cara Memesan & Penghantaran

Di zaman serba moden dan canggih ini , pembelian di online telah mendapat sambutan yang amat menggalakkan. Tidak ada halangan walaupun anda berada ratusan atau ribuan kilometer dari saya, adalah amat mudah untuk membeli produk yang saya paparkan di blog ini, ianya boleh dipesan dengan mengikut langkah-langkah seperti dibawah.

Anda boleh memperolehi produk tersebut didalam tempoh 1-3 hari selepas pesanan dan pembayaran dibuat. Mudahkan …

Untuk membeli produk  ini di online sila ikut langkah-langkah seperti dibawah:

 1. Pastikan nama produk , kalau harga dah dinyatakan termasuk penghantaran maka anda tidak perlu menambah untuk kos penghantaran (kebanyakkan produk tidak ada kos penghantaran hanya untuk Semenanjung, Sabah dan Sarawak).
 2. Selepas itu klik ADD TO CART
 3. Bila anda sudah berpuashati dan ingin membuat bayaran sila klik CHECKOUT
 4. Selepas anda memeriksa unit dan jumlah yang dipesan, anda mempunyai 2 pilihan untuk membuat bayaran, iaitu melalui TRANSFER ONLINE atau PAYPAL mengguna KAD KREDIT ATAU KAD DEBIT anda. Ke semua maklumat perbankan tersenarai jika anda memilih untuk membuat pembayaran secara TRANSFER ONLINE.

button

 1. PENTING!Sila isi butir-butir diri anda di borang dengan selengkapnya, kerana maklumat tersebut akan digunakan untuk penghantaran atau kurier.
 2. Jika anda tidak berminat untuk mengguna sistem pembelian di online , anda juga boleh menghubungi melalui Whatsapp atau SMS di 0192570023 atau Wechat ke 019-3098980
 3. Atau anda juga boleh mengguna email seperti di bawah
 4. email – sell2u.my@gmail.com

Transfer melalui ONLINE atau di Cash Deposit Machine (CDM) sila guna akaun-akaun di bawah;

 1. Akaun Maybank – 5142 – 2600 – 3428
  b. Akaun CIMB – 7012076674
  c. Akaun Bank Islam – 12-029-02-064257-5

Kesemua akaun ini diatas nama : Khairul Anwar Mustafa. Sekiranya membuat pembayaran di online sila sertakan email seperti diatas sebagai“receipient email”, ini bertujuan untuk mempercepatkan proses pengesahan bayaran. Sekiranya di mesin deposit wang tunai anda hanya perlu scan atau SMS no rujukan pembayaran. Sekiranya anda menggunakan WANG POS MALAYSIA sila tulis Bayar Kepada / Pay To : Khairul Anwar Mustafa di WANG POS MALAYSIA tersebut.

Selepas itu sila nyatakan , nama penuh anda dan alamat lengkap. Anda dinasihatkan memberi alamat pejabat atau alamat yang boleh dihubungi sewaktu penghantaran.

 1. Pihak kami akan menyediakan pesanan anda dan akan dikurierkan terus ke alamat anda ia akan mengambil masa 2-3 hari bekerja (tidak termasuk cuti am dan cuti umum). Kami akan menggunakan perkhidmatan POS LAJU.

PESANAN ANDA AMAT PENTING BAGI KAMI, JIKA ANDA TIDAK MENERIMA PARCEL SELEPAS 3 HARI BEKERJA, SILA HUBUNGI – WHATSAPP/SMS ke 019-2570023 UNTUK MEMBUAT ADUAN