Usus Tidak Sihat Punca Segala Penyakit

Penting ke jaga usus?

Kita sering hairan, kenapa ye saya ada darah tinggi? kenapa ye saya hidap breast cancer? Kenapa saya susah untuk hamil?, kenapa ye kulit saya naik jeragat dan kusam? kenapa ye berat saya tak turun-turun? Kita asyik hairan tetapi tidak tahu puncanya

 

Kita terlupa #usus kita,  hari-hari bekerja menerima makanan dari pagi sehingga ke malam. Usus bekerja walaupun kita sedang tidur. Usus sangat panjang dan sepanjang itu juga perjalanan makanan yang kita ambil akan melekat di dinding usus sehingga menjadikan dinding usus tebal dan menyukarkan pergerakkan makanan yang baru dimakan dan makanan yang sudah dianggap sebagai bahan buangan (najis).

 

Bahan-bahan yang melalui usus akan diproses dan akan tersebar ke hati, buah pinggang dan keseluruh tubuh. Sekiranya usus kita sihat dan dijaga zat-zat yang sihat akan menyerap ke dalam sistem tubuh sebaliknya jika tidak dijaga akan menjadikan sistem tubuh mengalami pelbagai komplkasi serangan penyakit. Paling merisaukan apabila hati mula gagal membuang toksin dengan cara semulajadi. Hati juga akan berpotensi untuk menjadi sakit dan setrerusnya menjadi komplikasi hati itu sendiri seperti kanser.

 

Mencuci usus #cuciusus (colon cleanse) bukan hanya untuk kempis perut #kempisperut tetapi ia juga mampu menghalang perlbagai penyakit yang sangat merbahaya. Kemungkinan komplikasi penyakit yang akan terjadi bila usus tidak sihat sehingga menyebabkan sistem tubuh bertoksik ialah ;

 

 • Sukar untuk turunkan berat badan
 • Selera makan bertambah
 • Perut buncit
 • Nafas berbau
 • Kencing manis
 • Darah tinggi
 • Asthma
 • Kerap kembung perut
 • Rasa pedih perut
 • Kanser usus
 • Sembelit
 • Lingkaran mata hitam
 • Lidah berwarna putih
 • Berjerawat
 • Berjeragat
 • Susah focus
 • Alahan atau sensitif kepada makanan
 • Kerap terasa pening
 • Sukar untuk hamil

 

Bagaimana untuk mencuci usus?

 

Terdapat banyak kaedah untuk mencuci usus, kaedah yang paling kerap digunakan ialah  kaedah D.I.Y sebab kosnya agak murah, colon hydrotherapy kaedah ini agak mahal dan minuman berfiber adalah cara paling popular kerana minuman berfiber sangat lazat diminum dan harganya sangat mampu milik.

 

Kaedah Cuci Usus D.I.Y

 

Kaedah ini mengguna buah-buahan sebagai bahan untuk membuang toksik di dalam tubuh. Mengguna lemon, limau barli, oren dan beberapa buah-buahan direndam semalaman di dalam air dan diminum. Kaedah ini tidak begitu berkesan untuk membuang kesan-kesan makanan yang melekat di dinding usus.

 

Kaedah Colon Hydrotherapy

 

Kaedah colon hydrotherapy boleh dikatakan kaedah rawatan usus bagi orang-orang kaya, di mana kos untuk memebuat colon hydrotherapy bermula dengan harga ratusan ringgit. Kerap kali alat-alat elektronik digunakan untuk mencuci usus.

Mesin yang digunakan untuk mencuci usus

 

Kaedah Minuman Berfiber

 

Kaedah ini sangat popular kerana kosnya sangat mampu milik, bahan-bahan digunakan ialah bahan-bahan semulajadi seperti SSQ-3 Natural Detox Formula. Mempunyai pelbagai perisa dan lazat untuk diminum.

SSQ-3 Natural Detox Formula

 

Terdapat banyak produk untuk detox atau cuci usus, SSQ-3 Natural Detox Formula agak berbeza berbanding dengan lain-lain produk kerana mempunyai khasiat ekstrak Hoodia Gordinii tumbuhan kaktus Gurun Kalahari yang mempunyai khasiat bahan P57 yang akan membantu mengawal selera makan (food craving).

 

SSQ-3 yang diperkayakan oleh Hoodia Gordinii yang mempunyai molekul P57

 

Selain mempunyai khasiat untuk detox dan cuci usus SSQ-3 Natural Detox Formula juga akan membantu membakar lemak dan sekaligus membantu menurunkan berat badan ke tahap berat yang ideal.

 

Selain dari itu SSQ-3 Natural Detox Formula akan mengempiskan perut. Kalau tidak kerap sangat terdengar kawan-kawan bergurau “eh ko dah berapa bulan pregnant?” sedangkan anda tidak hamil atau anda seorang lelaki!

 

#SSQ3 adalah minuman lazat berfiber yang mempunyai bahan-bahan hebat seperti 


1. Psyllium husk (fiber)
2. Mixed berries (fiber, vitamin E dan folate)
3. Hoodia Gordinii bahan utama yg sangat hebat utk kawal selera makan
4. Wheatgrass yang mengandungi antioxidant untuk menangkis faktor-faktor negatif yang menyerang sistem tubuh.

 

sila tonton video ini – https://youtu.be/nOvzOEPiNeg

 

#SSQ3 sangat sedap , aromanya pun boleh membuka selera. Ramai yang dah cuba dan ada yg bagi feedback perut kempis dalam 2 minggu dan berat badan pun ikut turun 3 kg dalam tempoh 2 minggu

 

#SSQ3 tengah promosi sekarang hanya RM69 untuk 14 hari dan ada free tambahan 2 sachet (selagi stok masih ada) dan ada harga lebih jimat jika pesan untuk 2 botol atau 3 botol.sila whatsapp ke 019-395 56 11

Jika nak order dan bayar guna kredit card atau debit card sila ke –http://bit.ly/2v05Zx8

 

Be the first to comment